koivurisu

 

<< paluu


KOIVURISUKURSSI

Kurssilla opit risutyön perusteita ja voit tehdä vaikkapa risukoreja, amppeleita, lintuja ym. Ohjaajalla mukana useita mallitöitä, ne auttavat osaltaan oman näköisten teosten ideoinnissa.

Etukäteen voit tutustua risutöihin:
Instagram: finntwigs
Facebook: facebook.com/risusta.fi
Opetusvideoita: www.risusta.fi/ohjeita

OTA MUKAAN KURSSILLE

- Koivurisuja (useampi nipullinen risuja riippuen siitä, teetkö suuria vai pieniä risutöitä. Ensimmäiseen kokoontumiskertaan riittää yksi nippu).
- Käteen hyvin istuvat työkäsineet (jos tunnet tarvetta suojata kädet).
- Puolarautalankaa (0,6 mm)risutöiden sitomiseen ja paksumpaa rautalankaa tukirakenteisiin (rautalankoja myös myytävänä kurssilla edullisesti).

Oksasaksia, sivuleikkureita ja pihtejä löytyy opetustilasta.

Jos teet kivijalkalinnun, niin ota mukaan noin kahden nyrkin kokoinen kivi, mieluummin kulmikas, kuin täysin pyöreä.

Jos sinun on mahdotonta löytää risuja, niin kysele, josko jollain opiskelutoverilla olisi risuja reilummin yli oma tarpeen. Voit myös tarvitaessa laittaa viestiä alla olevaan osoitteeseen. Voin tuoda risuja kurssile kohtuullista korvausta vastaan.

RISUJEN KERUU

Oleellista on, että keräämäsi risut ovat riittävän taipuisia.
Mitä pienempikokoisen työn teet, sitä taipuisampia risujen tulee olla.
Kuivuneita risuja ei kannata kerätä, koska ne ovat hauraita.

Niin vanhan kuin nuorenkin koivun risut käyvät. Itse käytän yleensä sitä, mitä kulloinkin on saatavilla. Riippakoivun pitkät oksat ovat ihanteellisia kranssien teossa, mutta muihin töihin käy hyvin lyhyemmätkin risut. Koristeeksi voit halutessasi kerätä muitakin mielenkiintoisia oksia.

Kerää koivurisut lehdettömänä aikana, kokoa risut nipuiksi ja sido niput yhteen narulla. Säilytä niput ulkona varjoisassa paikassa. Sisällä lämpimässä risut kuivuvat nopeasti.

Lisää tietoa koivurisujen keruusta ja säilytyksestä Koivurisutöitä koululaisille -sivustolla: risusta.fi/koko/keruu.htm >>

Terveisin
Tarja Heikkilä
www.risusta.fi
050 369 7259
tarja@kuvajamieli.fi

 

<< paluu