<< risutyöohjeet

VIHTA

 

 


 

 

 

Saunavihta

OHJE LYHYESTI
Kerää nippu rauduskoivun oksia. Rauduskoivu kestää paremmin vihdottaessa, sisään voi lisätä muutaman hieskoivun oksan antamaan hyvää tuoksua. Tee side pitkästä koivun varvusta. Lado vihta siten, että lehden harmaat puolet tulevat ulospäin. Vihtaan tulee noin 35-40 oksaa. Sido vihta vitsaksella.

Vihtaa kutsutaan yleisesti myös vastaksi. Itse olen Itä-Uusimaalla oppinut vihtomaan vihdalla.

OPETUSVIDEO YouTubessa
- vihdanteon maailmanmestari Joel Helenius
>>

 

Vihta

Tuoreet koivunoksat tuntuvat ja tuoksuvat hyvältä. Siis hieskoivu tuoksuu, ei rauduskoivu.

Hieskoivun vuosikasvainten pinta on pehmeää ja nukkamaista, rauduskoivun karheapintaista. Hieskoivun lehdet ovat pyöreämpiä kuin rauduskoivun ja niissä on yksinkertainen sahalaita, rauduskoivun lehdissä on kaksoissahalaita ja ne ovat kolmiomaisia. Siinä pohtimista ja tunnistamista. Asiaa ei helpota tieto, että raudus- ja hieskoivu voivat myös risteytyä keskenään.

Lisätietoa koivulajeista LuontoPortin -sivuilta:
Hieskoivu >>
Rauduskoivu >>

 

Vihta

Oksista riivitään lehdet pois kädensijan matkalta. Vihdan tulee olla vihtojan käteen miellyttävä ja kädensija käteen sopiva.

 

Vitsas

Vitsaksen pehmittämistä ei opi yhdellä kokeilulla. Aluksi se tuntuu mahdottomalta, mutta kokeneelta tekijältä pehmittäminen käy uskomattoman sutjakkaasti. Videolta voit katsoa, miten mestari Onni Salonen opettaa luudan niteen kiertämisen. Ei ole helppoa. Vihtaan riittää vähän lyhyempi nide (side, vitsas, vitsa...).

OPETUSVIDEO - Onni Salonen opettaa niteen tekemisen >>

 

Vihtoja

Kaikki risuleiriläisten vihdat sidottu vitsaksella – tavalla tai toisella. Helpommalla pääsee, jos vihdan sitoo narulla tai kumilenkeillä – kukin tavallaan ja taitojensa mukaan. Pääasia on kuitenkin nippu koivunoksia, ja niiden kosketuksen ja tuoksun tuoma nautinto niin vihtaa kootessa kuin saunoessakin.

https://gulickhhc.com/drugs/weight-loss/ sears pediatrics and family medicine alldaychemist discount code coupon code alldaychemist

 

 


<< etusivu  >> tausta  >> risutyöohjeet  >> ohjaajille
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Tarja Heikkilä / 050 369 7259
>> www.risusta.fi

skr