<< paluu

 

KORISTEKIEMURA / KUKKAKEPPI

koristekiemura

Istuta risukiemura kukkien joukkoon koristeeksi ja tueksi. Kukkakeppien lukumäärä lisää näyttävyyttä. Latvan sisään on piilotettu tukirautalanka, joten voit taivutella latvakiemuran mielesi mukaan.

Runko-osan tukena on harjateräs. Aseta harjateräs risunipun keskelle, niin että se loppuu ennen taivuteltavaa latvaa. Jätä kukkakepin alaosaan terästä näkyville vähintään 20 senttiä. Paljas osa upotetaan kukkapenkkiin. Älä käytä puista tukikeppiä, se lahoaa kosteassa maassa nopeasti.

Aloita sitomalla risunippu tukirautaan noin 20 sentin päähän nipun tyvestä (40 senttiä tukiraudan alapäästä). Jätä aloituslanka näkyville, tarvitset sitä lankojen päättelyssä. Etene kohti tyveä kiertämällä rautalankaa nipun ympärille. Palaa takaisin aloituskohtaan ja jatka kohti latvaa. Tue latvaosa vahvemmalla rautalangalla ja taivuta sitä jo sidonnan aikana kohti lopullista muotoaan. Palaa latvasta takaisin aloituskohtaan. Yhdistä aloitus- ja lopetuslangan päät kiertämällä ne yhteen. Katkaise kierre ja piilota jäljelle jäänyt osa kärkipihdeillä risujen joukkoon. Taivuta latva lopulliseen muotoonsa.

Ohje kirjasta Kaunista koivurisuista sivulta 61.


VIDEO_ _ _

Ohjeen tallensi Tarja Heikkilä syksyllä 2012.
Suurkiitos oppaalle, Paavo Pääkölle.

 

<< paluu